NIEČO AKO “TIRAMISU”

Nazvať tento koláč Tiramisu by som sa asi neodvážila, predsa len neobsahuje ingrediencie, ktoré by pravé Tiramisu malo mať. Avšak základ je podobný, a tak som si tento názov požičala :) V podstate je aj tak najdôležitejší výsledok, ktorý je podľa mňa super. A navyše vám potrvá približne pol hodinku. Veď posúďte sami.

Potrebujeme:

  • 1 balenie mascarpone (250g)
  • 2ks šľahačky na šľahanie (1 balenie po 250ml)
  • 2 balíčky piškótov (ja som použila okrúhle)
  • vanilkový cukor
  • 4 PL práškového cukru
  • káva
  • kakao
  • forma

Postup:

  1. Šľahačky vyšľaháme, nie však úplne do tuha. Pridáme vanilkový a práškový cukor. Do hmoty jemne zapracujeme mascarpone a ak je to potrebné, ešte hmotu chvíľu šľaháme.
  2. Uvaríme si silnú kávu. Namáčame do nej piškóty a ukladáme do formy prvú vrstvu. Ak chcete, môžete použiť podlhovasté piškóty a štvorcovú, alebo obdĺžnikovú formu. Do okrúhlej vám ale ľahšie budú pasovať okrúhle. Na piškóty nanesieme prvú vrstvu krému a tento postup zopakujeme ešte dvakrát. Spolu budeme mať teda tri poschodia, preto si krém rozdeľte na tri časti.
  3. Poslednú vrstvu krému posypeme kakaom a dáme na niekoľko hodín stuhnúť do chladničky :)

Prajem dobrú chuť

Marrci

Niečo ako "Tiramisu"

Tagged on: